Serbest Liman Bölge Şirketleri

Serbest Liman Bölge Şirketleri son dönemde daha fazla popüler hale gelen; internet, reklam ve yazılım şirketlerinin ilgi odağı olup Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Gazimağusa bölgesinde kurulmaktadır.

26/1983 sayılı Serbest Liman ve Bölge Yasası kurallarına tabi olarak kayıt ve denetim işlemleri Fasıl 113 Şirketler Yasasına göre yapılmakta olan Serbest Liman Bölge Şirketleri Limited Şirket olarak en az 2 hissedar ile kurulur ve KKTC Serbest Liman bölgesinde faaliyetlerini bir işyeri veya posta kutusu yolu ile yürütürler.

KKTC Serbest Liman Bölge Yasası tahtında faaliyet gösteren şirketler Serbest Bölge Yönetimine şirket kaydı yaparlar.

Serbest Liman Bölge Şirketleri yıllık lisans ücreti olmayan,

  • Hizmetlerini KKTC’ye ihraç etmedikleri sürece kazançları Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi’nden,
  • Gümrük Vergisi’nden,
  • Katma Değer Vergisi Yasası’na istinaden ithal edilen tüm mallar KDV’den tamamen muaf olan şirketlerdir.

Serbest Liman Bölge Şirketleri, elde ettikleri kazançlarını herhangi bir kısıtlamaya tabii olmadan serbestçe ihraç edebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerel bankalara ilaveten birçok önde gelen Türkiye bankasının da bulunması işlemlerinizi hızlı ve güvenli olarak yapmanızı sağlayacaktır.

Serbest Liman Bölgesi Şirketleri çalışanlarının KKTC Gelir Vergisi ve Sosyal Güvenlik yasaları kapsamındaki sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve diğer primlerle ilgili yatırımları gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Gazimağusa Serbest Liman ve Bölgesi 103.000 m2’lik alanı ile Serbest Liman Bölge Şirketleri için üretim fırsatlarının yanında yabancı yatırımcılara transit ticaret için mükemmel fırsatlar sunar.