Dubai’de Neden Şirket Kurmalıyım?

Özellikle son 3 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri gelirlerini yabancı yatırımcı ve turizmden elde etmektedir. Sağladığı vergisel avantajlar ve güvenilir yatırım ortamı ile Dünya’ nın en büyük şirketlerini Dubai’ de bir merkez açmak için cezbetmiş ve son yıllarda vazgeçilmez kılmıştır.

Vergi rejimi Avrupa Birliği’ndeki ülkelere kıyasla çok avantajlı olup özellikle yabancı yatırımcılar için vazgeçilmez olan kaliteli iş gücüne ulaşmak için de tartışmasız en doğru konum haline gelmiştir. Vergi sisteminde yapılan düzenlemeler ile 2024 yılından itibaren Dubai’ de küçük bir Kurumlar Vergisi (Detaylı bilgi Dubai’ de vergi varmı? başlıklı yazımızda) mevcut olup, bu sebeple global bankacılık sisteminde çok daha rahat kabul görmektedir.

Dubai’ de şirketinizi kurduktan sonra hemen 2 yıllık vize, yatırımcı kimliği ve oturum izninizi alabiliyorsunuz. Bu kimlik ile Dubai’ ye istediğiniz zaman vizesiz giriş çıkış yapabilirsiniz.

Dubai’ de Şirket kuruluş, Kimlik – Vize işlemleri ve banka hesap açılış işlemleriniz en geç 7 iş gününde tamamlanmaktadır.

Dubai’ de yatırımcı statüsünde Emirates ID alan herkes kişisel ve ticari banka hesaplarını açabilir, harcamalarını tüm dünyada kredi kartı ve çok gelişmiş bankacılık sistemi ile sorunsuz bir şekilde yapabilmektedir.